Letnja sezona u Grčkoj i dalje je u punom jeku! Iako nam se približava kraj avgusta, naši, ali i turisti širom sveta, i dalje neprekidno pristižu na obale Jonskog, Egejskog i Mediteranskog mora. Ukoliko još niste odlučili gde ćete letovati u Grčkoj ili niste imali vremena zbog radnih obaveza – ne brinite. Sada je pravi trenutak da se uputite put Grčke i uživate u suncu, moru, pejzažu i prelepim plažama. Međutim, da se ne biste kojim slučajem iznenadili cenama usluga u ovoj zemlji, saznajte na prvom mestu kakva je cena ležaljki na plažama u Grčkoj.

Nisu nepoznati slučajevi da ljudi otputuju u Grčku, a da se prethodno, između svega ostalog, ne informišu o cenama iznajmljivanja ležaljki. Ova stavka jedna je najbitnijih prilikom planiranja letovanja, kako ne biste došli u neprijatnu situaciju pođete na plažu bez dovoljno para za rentiranje ležaljki i ostalih usluga. Stoga, sačuvajte svoj novčanik i uštedite novac, a mi vam otkrivamo i kako.

Od čega zavisi cena iznajmljivanja ležaljki na plažama u Grčkoj?

Treba reći da cena ležaljki na plažama u Grčkoj nije svuda ista, odnosno ona varira i zavisi od mnogobrojnih faktora. Na prvom mestu, ove cene zavise od toga u kojem mestu letujete. S druge strane, s obzirom na to da jedno letovalište u Grčkoj (Mikonos ili Zakintos, recimo) ima više plaža, cena iznajmljivanja ležaljki zavise od toga na kojoj plaži ćete odsesti. Prema tome, cene ležaljki mogu biti i različite u jednom mestu.

cena ležaljki na plažama u Grčkoj Neo Travel 2

Dalje, cene iznajmljivanja ležaljki zavise i od samog ekskluziviteta, odnosno popularnosti određene plaže. Što je jedna plaža posećenija (naročito ako ima VIP prostor, rezervisan za poznate ličnosti), to će cena ležaljki srazmerno biti viša. Normalno, cena ležaljki na plažama u Grčkoj zavisi i od toga kada letujete, odnosno od sezone. Najgrublje rečeno – ako letujete u low season (manja sezona – maj i početak juna), ležaljke će biti prilično jeftine. Ako letujete u middle season (srednja sezona – sredina juna, početak jula), ležaljke će biti malo skuplje, ali povoljne. Dok, ako letujete u high-peak season (najveća sezona – jul i avgust) cena ležaljki će biti proporcionalna posećenosti, ali i dalje pristupačna. Od septembra, iako su vreme i voda i tokom ovog meseca idealni za letovanje, cene ležaljki, po pravilu, srazmerno padaju.

Sve navedene parametre uzmite sa rezervom, jer i oni variraju od mesta do mesta u Grčkoj. Ležaljke se u najvećem broju slučajeva iznajmljuju za jedan dan. Iako se izdaju i ponaosob, odnosno individualno, ležaljke se uglavnom iznajmljuju u paru. Dakle, cena iznajmljivanja obuhvata najmanje dve ležaljke i suncobran za jedan dan. 

Kako se kreću cene ležaljki u Grčkoj?

Videli smo da cene nisu svuda iste i da njihova visina zavisi od mnogo stvari. Mi ćemo vam navesti prosečan opseg cena ležaljki na plažama u Grčkoj u nekim od najpopularnijih letovališta. Na Kritu se ova cena u proseku kreće oko 5 evra, ali može biti i skuplja u zavisnosti od plaže. U Santoriniju cene variraju i u proseku se kreću između 5 i 7 evra, ali mogu biti i skuplje. Što se Mikonosa tiče, cene ležaljki su i ovde različite i kreću se u proseku između 10 i 12 evra, ali na nekim plažama cena može biti znatno viša (i do 20 evra). Na Rodosu cene ležaljki iznose od 3 do 6 evra. Na Halkidikiju cene se kreću između neverovatna 2 evra i 6 evra. Na Zakintosu cene iznose od 4 do 6 evra.

I na Krfu su cene slične i kreću se od 3, 5 – 6 evra, ali postoje plaže na kojima je ovaj iznos i veći. Cena ležaljki na plažama u Grčkoj, odnosno na Tasosu u proseku iznosi između 5 i 7 evra. Kada je Lefkada u pitanju, ova cena je slična i iznosi oko 5 evra. Nemojmo zanemariti i jedno od najpopularnijih letovališta Srba u Grčkoj, a to je Paralija. Ovde se cene ležaljki u proseku kreću između 3 i 5 evra. U Naksosu prosek cena varira između 4 i 10 evra.  Što se Skijatosa tiče, cena je u proseku 8 evra, ali može biti i manja i veća, u zavisnosti od plaže. Ako putujete u Pargu, cena iznosi od 5 do 15 evra, opet, varira od plaže do plaže.

cena ležaljki na plažama u Grčkoj Neo Travel 3

Naravno ovo su samo i isključivo cene iznajmljivanja ležaljki u Grčkoj. Drugim rečima, u ovu cenu ne ulaze i dodatne usluge, poput cene naručenog pića ili hrane.

Turistička agencija Neo Travel – Za vaš najbolji provod u Grčkoj

Treba još jednom podvući da ove cene ležaljki u Grčkoj nisu definitivne i da variraju iz godine u godinu, odnosno iz sezone u sezone. Videli smo i da se njihov raspon menja u toku jedne godine (letnje sezone). Za sve drugo što vas zanima, kao i za informacije oko cene ležaljki na ostalim plažama u Grčkoj, budite slobodni da kontaktirate turističku agenciju Neo Travel odmah i dobijete podatke iz prve ruke.

Prema tome, ako je vaš izbor za letovanje Grčka, budite sigurni da ćete se na svom odmoru najbolje provesti uz agenciju Neo Travel. Naša agencija predstavlja sigurnog i pouzdanog partnera za putovanje. Prilagođavamo se svakom vašem zahtevu, i pravimo individalne ili paket aranžmane po najpovoljnijim cenama u gradu! Dovoljno je da izaberete destinaciju, hotel, vilu ili apartman i vreme kada želite da putujete. Mi ćemo vam to u najkraćem roku i obezbediti. Naša misija je jednostavna, a to je da vaše putovanje i letovanje budu nezaboravna avantura i baš onakvi kakvim ste ih zamislili!

cena ležaljki na plažama u Grčkoj Neo Travel 4

Nalazimo se u srcu Beograda, u ulici Cvijićeva 46. Posetite nas, a možete i jednim klikom otići na naš sajt i saznati sve što vas zanima. Uz naše znanje, višegodišnje iskustvo, profesionalizam i najatraktivnije ponude, doživećete samo najbolja iskustva na odmoru!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •