Iako na prvi pogled Bugarska mnogima ne predstavlja top destinaciju koju treba obići, to, naprosto, ne treba da bude slučaj. Ova država je u celosti neverovatna i, slobodno možemo reći, jedna od najpotcenjenijih evropskih destinacija. Većina ljudi verovatno nije ni svesna koliko je ova zemlja, zapravo, uzbudljiva i živopisna. Ova država članica Evropske unije je relativno mala zemlja, ali poseduje pregršt očaravajućih i predivnih mesta koja svakako vredi posetiti.

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Rumunijom na severu, dok su Grčka i Turska njeni južni susedi. Na zapadu se graniči sa Srbijom i Severnom Makedonijom, dok Crno more čini njenu istočnu granicu. Prostire se na površini od skoro 111.000 kvadratnih kilometara i zauzima 16. mesto u Evropi po veličini.

Međutim, ako zanemarimo ove (suvoparne) geografske podatke, Bugarska, sa svojim znamenitostima, prirodnim lepotama i plažama, zaista predstavlja fascinantnu turističku atrakciju. Postoji, zaista, mnogo razloga zašto bi svako trebalo, makar jednom u životu, da poseti Bugarsku. Na primer, alpinisiti će biti oduševljeni planinama Rilom i Pirinom. Nećete ostati ravnodušni kada ugledate jedinstvena arheološka zdanja u Plovdivu, kao jednom od najstarijih gradova u Evropi. Takođe, ova država poseduje više od 120 manastira, među kojima je najpoznatiji Rila manastir.

Na kraju krajeva, ova zemlja slovi i za jednu od jeftinijih destinacija, ne samo u Evropi, već i u celom svetu. Međutim, boravak u Bugarskoj je nezamisliv bez obilaska predivne Sofije.

Bugarska i Sofija će vas šarmirati svojom lepotom

bugarska Neo Travel

Pored obale Crnog mora, na koju, za vreme letnje sezone, svake godine dolazi više desetina hiljada turista, Bugarska „krije“ još jedno magično mesto. Mesto koje „osvaja“ pažnju čak i najprobirljivijih turista. Govorimo, naravno, o njenom glavnom gradu – Sofiji.

Ovaj grad, iz mnogobrojnih razloga, definitivno treba da uvrstite u plan svog putovanja kroz Evropu. Ako uživate u aktivnostima na otvorenom, istoriji i kulturi, planinarenju, parkovima i fantastičnoj živoj muzici, onda je Sofija pravo mesto za vas.

Sofija je možda i jedina evropska metropola u kojoj se, tako blizu, spajaju četiri različite religije. U centru grada možete posetiti pravoslavnu crkvu Svete Nedelje, katedralu Svetog Jozefa, Banja Baši džamiju i sofijsku sinagogu. Obilje nacionalnih muzeja oduševiće sve ljubitelje istorije. Takođe, Sofija gaji svojevrsnu kulturu parkova. Drugim rečima u Sofiji se nalazi mnogo parkova u kojima se stalno održavaju festivali, organizuju pozorišne predstave, žive svirke i bioskopi na otvorenom.

Jedinstvena kuhinja i specijaliteti u Sofiji predstavljaju kombinaciju tradicionalne balkanske hrane i tipičnih mediteranskih jela. Naprosto, uživaćete u piti banici ili tarator salati. Moći ćete, naravno, da probate i fantastičnu, i svima poznatu, rakiju.

Prema tome, ako želite nezaboravan provod, Bugarska i veličanstvena Sofija su spremni za vaš dolazak. A vi se spremite se da doživite samo najbolja iskustva.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs