Iako to ne izgleda na prvi pogled, Rusija bi svakome ko želi da obiđe svet morala da se nađe u top 5 svetskih destinacija koje treba posetiti. Mnogi ljudi misle da je ovo daleka, hladna zemlja i isuviše velika i rigidna država. Ili, pak, da se previše kulturološki razlikuje od svih. U realnosti – stvari uopšte nisu ovakve. Sve što vam je potrebno jeste da zaboravite na ove stereotipe, otputujete u magičnu Rusiju i uverite se u potpuno suprotno.

Rusija je interkontinenatla država koja se istovremeno prostire na području istočne Evrope i severne Azije. Ovo je ujedno i najveća država na planeti, zauzimajući više od jedne osmine naseljenog kopnenog prostora na Zemlji. U brojevima – to je površina veća od 17 miliona kilometara kvadratnih na kojoj živi skoro 147 miliona stanovnika! Zaista impresivno.

Pored svoje veličine u svakom smislu, ova država jedna je od najneobičnijih i najinteresantnijih turističkih destinacija na celom svetu. Ruska Federacija poseduje neuporedivo veliku količinu kulturnog i istorijskog bogatstva, živopisnih pejzaža i jedinstvenih znamenitosti koje su generacijama nadahnjivale poznate umetnike i pesnike.

Rusija – Nezaobilazni Moskva i Sankt Peterburg

rusija

Kada putujete u Rusiju, prva „odredišna stanica“ koju naprosto morate da posetite jeste svakako Moskva. Upravo će vam Moskva, kao glavni grad Rusije i jedna od najvećih svetskih i evropskih metropola, pomoći da osetite pravi duh Rusije! P(r)obudićete sva svoja čula kada kročite na Crveni Trg, odete u Boljšoj Teatar, posetite Kremlj ili, prosto, bacite pogled na Hram Vasilija Blaženog…  Gde god da se okrenete – imaćete čemu da se divite.

Naravno, Moskva ide „ruku pod ruku“ sa uvek uzbudljivim Sankt Peterburgom. Dok šetate ulicama ovog veličanstvenog grada, prolazeći pored baroknih palata, grandioznih katedrala i arhitektonskih remek-dela, osećaćete se kao ruski car. U pravom, a ne u kolokvijalnom smislu te reči. Takođe, ovaj grad poseduje na stotinu muzeja, spomenika, lučnih mostova i drugih velelepnih zdanja. Upravo je zbog ovih činjenica Sankt Peterburg tokom protekle decenije postao jedan od najvažnijih turističkih i kulturnih centara na svetu.

Putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg biće vam avantura koju ćete svima rado prepričavati. Ne postoji način da u Rusiji ne doživite samo najbolja iskustva! Zima, leto, jesen ili proleće – kad god da odete, magična Rusija vas čeka širom otvorenih ruku i srca!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs