Austrija je država koja je udobno „uljuljkana“ u samom centru centralne Evrope. Na severu se graniči sa Češkom i Nemačkom, na jugu sa Slovenijom i Italijom. Mađarska i Slovačka nalaze se sa njene istočne strane, dok se na zapadu graniči sa Švajcarskom i Lihtenštajnom. Sastoji se od devet federalnih jedinica, ima skoro 9 miliona stanovnika i prostire se na površini od više od 83.000 kilometara kvadratnih.

Uprkos njenom velikom geostrateškom i ekonomskom značaju, mnogi prave veliku grešku ne svrstavajući ovu državu u jednu od omiljenih destinacija mnogih turista širom sveta. Jer, Austrija i te kako ima mnogo toga da ponudi svima koji posete ovu zemlju. Jedinstveni planinski pejzaži, impresivna arhitektura, umetnost, bogata istorija, šarmantna sela i strast prema kafi i kolačima… Ovo je samo deo razloga zašto svako u životu treba makar jednom da poseti Austriju.

S obzirom na to da je ovo relativno mala zemlja, turisti mogu veoma lako i brzo otputovati u bilo koje mesto u Austriji. Međutim, ubedljivo najposećenije mesto u Austriji je njen glavni i najveći grad – Beč. I to i brojnih razloga.

Austrija – Zastaće vam dah kada otputujete u Beč

austrija

Zbog svoje lokacije, bogate turističke ponude, tradicije, muzike i kulture, Beč predstavlja jednu od najpopularnijih evropskih metropola. Inače, ovaj grad je i zvanično proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života. Male stanarine, čist vazduh, mnoštvo muzeja i kafića – praktično, Beč je stvoren za čist hedonizam! Uz široke bulevare, brz i efikasan sistem prevoza, velike zelene površine i fantastične znamenitosti – zaista je teško ne zaljubiti se u ovaj grad.

Beč ima jednu od nazanimljivijih istorija i najlepše planinske predele u Evropi. Takođe, on predstavlja jedinstven spoj prirode i urbanog načina života. Veliki broj parkova i beskrajnog zelenila omogućava svakome da pronađe sopstvenu oazu mira. Dok, s druge strane, na svakom ćošku možete naći kafiće sa u kojima se poslužuje najukusunija kafa na svetu.

Impozantna je činjenica da se u Beču nalazi više od stotinu muzeja. Iskusićete pravu austrijsku istoriju kada se fijakerom provozate centrom Beča. A, ako ste ljubitelj najlepšeg slatkiša na svetu, ovaj grad je pravo mesto za vas. Naime, Beč je dom najpopularnije poslastice svih vremena – čuvene Saher torte.

Mnogo je razloga zbog koji treba otići u ovaj grad. Ali, jedno je sigurno – Austrija vam nudi samo najbolja iskustva!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs