Ako se i dalje pitate treba li Češku da uvrstite kao zemlju i destinaciju koju vredi posetiti, nemojte gubiti vreme. Češka sigurno predstavlja jedno od najinspirativnijih i najzanimljivijih mesta u Evropi koje svakako treba da obiđete. Ova država sa jedinstvenim kulturno-istorijskim znamenitostima, prirodnim lepotama, zapanjujućim dvorcima i magičnom pivu (i vinu) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zato i ne treba da čudi zašto iz godine u godine više miliona turista sa zadovoljstvom otputuje u ovu centralno-evropsku državu.

Češka je država bez izlaza na more, ali sa fantastičnim brdovitim predelima i pejzažima. Zauzima površnu od skoro 79.000 kvadratnih kilometara, što znači da je u pitanju relativno mala država. Ali, nemojte da vas veličina zavarava – bez obzira na to, ova država svakako ima mnogo toga da ponudi svakome ko u nju putuje.

Da li ste znali da se u Češkoj nalazi više od 2000 zamaka, što ovu državu čini zemljom sa najviše dvoraca u celoj Evropi? Fascinantno, zar ne? Štaviše, ova država je postojbina nekih od najstarijih zamaka na celom svetu, poput Karlštejn zamka. Naravno, Češka je poznata kao zemlja sa najkvalitetnijim pivom na planeti.

Češka – Jedinstveni Prag će vas ostaviti bez daha

češka

Međutim, glavna i najveća „atrakcija“ ove države jeste upravo njen glavni grad – Prag, koji će vas ostaviti bez daha! Upravo se u Pragu nalazi najveći kompleks dvoraca na celom svetu, prostirući se na impozantnoj površini oko 70.000 kvadratnih metara. Dok šetate ovom velelepnom evropskom metropolom, na svakom koraku ćete se diviti arhitektonskim remek-delima i istorijskim zdanjima starim više vekova, koji su i dan danas potpuno netaknuti!

U Pragu možete prošetati ulicom na kojoj je odrastao genijalni književnik Franc Kafka. Takođe, jedan od najstarijih mostova u Evropi nalazi se u Pragu – čuveni most Čarls izgrađen preko Vltave. I što je još zanimljivije, ovaj most je i dalje upotrebi, iako je sagrađen u 14. veku.

Prag slovi za jednu od najjeftinijih evropskih prestonica, što znači da sve kvalitetne stvari možete pazariti po relativno niskim cenama. Ljubitelje vrhunskog provoda će svakako zaintrigirati činjenica da Prag ima veoma živahan i uzbudljiv noćni život.

Ovo je samo deo razloga zašto bi Prag i Češka morali da se nađu na spisku evropskih destinacija koje želite da obiđete putujući Starim kontinentom. Stoga, spremite se za samo najbolja iskustva u ovoj zemlji!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs