Ima li potrebe davati poseban uvod za državu koja je toliko toga podarila ovom svetu i svim ljudima na njemu? Ne postoji društvena oblast u kojoj se ne može osetiti i videti dodir francuskog šarma i uticaja. Francuska se, kao država, sastoji od kopnenog dela u Zapadnoj Evropi i nekoliko regiona i teritorija na moru. U njoj živi više od 67 miliona stanovnika, a prostire se na površini oko 640.000 kvadratnih kilometara.

Međutim, pored ovih podataka, statistika i iskustvo su pokazali i sledeće. Francuska se već decenijama nalazi u samom vrhu najposećenijih turističkih destinacija i odredišta. Zastaće vam dah kada ugledate neverovatne pejzaže na Alpima, prekrasne livade, arhitektonska zdanja i divna sela. Upravo je ova država u nasleđe ostavila najveće tekovine demokratije i parlamentarizma – „sloboda, jednakost i bratstvo“.

Pariz, njen glavni i najveći grad, ispunjen je baroknim palatama, prelepom arhitekturom i spektakularnim javnim trgovima. Ne treba posebno isticati da su Ajfelov toranj i Jelisejska polja simboli Pariza i Francuske. Međutim, nije Pariz jedina evropska metropola koju treba (i, zapravo, mora) da posetite kada putujete u Francusku.

Verujte nam, ova država vam nudi mnogo više od toga.

Francuska – Morate posetiti najpoznatiju svetsku rivijeru – Azurnu obalu

francuska

Zahvaljujući idealno toplom vremenu, brojnim letovalištima i duhu hedonizma i ljubavi, Azurna obala predstavlja jedinstveno mesto na planeti, na koje svake godine dolazi više miliona turista. Jednostavno, svako od njih želi da oseti ovu suncem obasjanu regiju, kako bi iskusio originalni francuski glamur i šarm. Zato je Azurna obala bila (i ostala) izvor i razlog za snimanje nekih od najpopularnijih romantičnih filmova i serija.

Azurna obala je živahna, vesela i šarolika od ranog jutra, pa sve do kasnih noćnih časova. Savršeno je mesto za sve turiste koji su u potrazi za izvanrednom hranom, vinom, istorijom i kulturom, ali i zabavom. O ekskluzivitetu i popularnosti francuske rivijere govori i činjenica da se upravo ovde se održava veličanstveni filmski festival u Kanu. Međutim, da li ćete posetiti Kan, Nicu, Sen Trope ili bilo koje drugo mesto na Azurnoj obali – potpuno je svejedno.

To je zato što vas u svakom od ovih mesta čekaju zagarantovano najbolja iskustva i neponovljiv provod. Zato, ako želite maksimalno da se opusitite i uživate u svom odmoru, rezervišite svoje putovanje odmah! Francuska je u celosti savršena destinacija stvorena za vas!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs