Naći izgovor da ne obiđete Holandiju, ukoliko želite da proputujete celu Evropu, veoma je težak zadatak. Zahvaljujući šarmantnim gradovima, predivnim selima i kulturno-istorijskim znamenitostima, Holandija je svrstala sebe u jednu od najposećenijih zemalja na svetu. Ova država svakom turisti nudi toliko toga da je odmor i od čak mesec dana isuviše kratak period da biste upoznali sve lepote Holandije.

Holandija je država čvrsto pozicionirana u severozapadnoj Evropi. Sastoji se od 12 oblasti i u njoj živi skoro 18 miliona stanovnika. Graniči se Nemačkom na istoku, Belgijom na jugu, dok je Severno more njena severozapadna granica. Prostire se na površini od 41.500 kvadratnih kilometara. Više od četvrtine zemlje nalazi se ispod nivoa mora, odnosno nadmorske visine. Mnogima je možda nepoznat podatak, ali u sastav Holandije ulaze i određena ostrva na Karipskom moru.

Međutim, turistički posmatrano, ovu zemlju definitivno vredi posetiti – makar jednom životu. Holandija predstavlja neverovtan spoj kosmopolitskog duha i tradicionalne kulture. Umetnička remek-dela, viševekovne vetrenjače, prelepa polja lala koegzistiraju zajedno sa romantičnim kafićima, vizionarskom arhitekturom i uzbudljivim noćnim životom.

Ovo je zemlja koja je svetu „podarila“ maestralne ljude, poput Rembranta i Van Goga. Biciklizam, prirodni pejzaži i kafići praktično predstavljaju sinonime i simbole Holandije. Jednostavno, na svakom koraku oseća se pozitivna energija, a ljudi su izuzetno gostoprimljivi. Ali, ubedljivo najbolja lokacija i destinacija za obilazak u Holandiji je čarobni Amsterdam.

Holandija – Amsterdam je stvoren za vaš najveći užitak

holandija Neo Travel

Sa svojom očaravajućom arhitekturom, zadivljujućim pejzažima i fascinantnom istorijom, nije ni čudo što je Amsterdam jedna od najposećenijih evropskih metropola. Šta god da tražite od jednog grada i u jednom gradu, budite sigurni da ćete to naći u prestonici Holandije.

Ovaj grad je praktično sastavljen od kanala sa maslinasto zelenom bojom i dvoraca od kojih zastaje dah. Ne brinite ako ne znate da govorite holandski jezik. Gotovo svi stanovnici Amsterdama govore i koriste engleski jezik, tako da ćete se sa ljubaznim i učtivim stanovništvom veoma lako sporazumeti. Takođe, u Amsterdamu se nalazi pregršt muzeja i galerija. Ljubitelje istorije će oduševiti i činjenica da se upravo u ovom gradu nalazi kuća čuvene Ane Frank.

Bez obzira u koje doba godine posećujete Amsterdam, znajte da se ovde gotovo stalno održavaju neki festivali. Ne smete posetiti ovaj grad, a da ne probate izvrsnu hranu koju možete naći na svakom koraku. Ništa ukusnije nećete probati u životu od tzv. stroopwafela ili kroketa.

Glavni grad Holandije je postojbina jednog od najpopularnijeg piva na svetu – Heineken piva. Zato i ne treba da čudi da je Amsterdam takođe i „prestonica“ nekih od najluđih i najuzbudljivijih noćnih provoda i života.

Spakujte kofere odmah i spremite za životnu avanturu, jer Holandija i Amsterdam vas nestrpljivo čekaju. Budite uvereni da ćete ovde doživeti samo najlepša i najbolja iskustva koja ćete svima prepričavati.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs