Italija je država koja se nalazi na Apeninskom poluostrvu tačno na sredini Sredozemnog mora. Prostire se na površini većoj od 300.000 kilometara kvadratnih i ima više od 60 miliona stanovnika. Međutim, već decenijama unazad, Italija predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za milione turista širom sveta. Razlog ogromne posećenosti ove zemlje leži u tome što čuvena „evropska čizma“ zaista ima mnogo toga da ponudi svakome.

Zahvaljujući svom bogatom kulturnom nasleđu, drevnim građevinama, jedinstvenim gradovima i mnogo čemu drugom, ova država nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svakako, uživaćete u nadaleko poznatoj italijanskoj kuhinji. Zato, ako želite  vrhunski da provedete zimski, letnji ili bilo koji drugi odmor, znajte da vas čeka najbolji odmor u Italiji.

Nijedan grad na svetu nije ni nalik Rimu. Iako ovaj grad želi da bude moderan, istovremeno se trudi da zadrži tradiciju i očuva istorijske spomenike. Rim je jedan od najstarijih gradova na celom svetu i dan danas predstavlja nepresušan izvor arheoloških nalazišta. Zato, ako volite istoriju, muzeje i obilazak prelepih i neistraženih do kraja znamenitosti, Rim je za vas pravo mesto!

Italija – Posetite fantastičnu Toskanu, romantičnu Veneciju i jedinstveni Milano

italija

Ako biste hteli da obiđete sve gradove i metropole u Italiji, i godinu dana bi bio isuviše mali period za to. Kada putujete u Italiju, onda jednostavno morate da posetite neverovatnu Toskanu. Ovo je destinacija u kojoj se „rodio“ renesansni period u Evropi. Glavni grad ove regije, Firenca, ali i brojne druge znamenitosti i pejzaži Toskane, oćaraće vas u svakom pogledu!

Naravno, putovanje kroz Italiju nikako ne može da protekne bez odlaska u čuvenu Veneciju! Romantična vožnja gondolom, pogled na gotičku arhitekturu, najukusnija morska hrana… Sve ovo čini samo deo razloga zašto Venecija svake godine okuplja sve veći broj (izražen u milionima) turista.

Budite sigurni da će vas oduševiti šarmantni i jedinstveni Milano. Ovaj grad predstavlja neverovatan spoj staromodne romantike i tradicije sa urbanim šarenilom i kosmopolitizmom. Od arhitekture do hrane – Milano ima sve što vam treba za maksimalan užitak.

Kao što vidimo, Italija je jedinstvena zemlja koju svako treba (i mora) da poseti makar jednom. Garantujemo da ćete se iz nje vratiti sa samo najboljim iskustvima!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs