Od velikog, urbanog i kosmopolitskog glavnog grada, preko neponovljivih znamenitosti, do šarmantnih malih sela. Postoji, zaista, milion razloga zašto je Mađarska jedna od omiljenih destinacija za putovanje mnogim turistima. I to turistima ne samo iz Evrope, već i iz celog sveta. Naš prvi sused na severu svakome ima pregršt zanimljivh stvari da ponudi u svakom trenutku. Počev od preukusne hrane, od koje će vam ići voda na usta, preko zapanjujuće arhitekture, pa sve do viševekovnog kulturnog nasleđa.

Mađarka, kao jedna od zemalja stubova centralne Evrope, prostire se na površini od 93.000 kvadratnih kilometara. U njoj živi skoro 10 miliona stanovnika i nesumnjivo predstavlja državu koja ja imala izuzetno burnu i dinamičnu istoriju. Upravo zato se ova zemlja može opisati i posmatrati kao svojevrsni vremeplov.

Prolazeći Mađarskom, videćete pravu riznicu istorijskih i arheoloških znamenitosti. Od ostataka nekadašnje Rimske imperije i srednjovekovnih gradskih kuća, do baroknih crkava i zgrada sa elementima neoklasicizma. Raj za sve ljubitelje istorije, avanturiste i istraživače.

Mađarska – Neponovljiva Budimpešta je spremna za vaše putovanje

mađarska

Ali, ako govorimo o najvećem razlogu zbog čega je Mađarska sve popularnija turistička destinacija, onda je to definitivno njen glavni i najveći grad Budimpešta. Sa svojom slikovitom i neobičnom lepotom, ćudljivim duhom, bogatom istorijom i uzbudljivim noćnim životom, ova evropska metropola je stvorena za svačiji ukus!

Dovoljno je samo da jednom prošetate ulicama i uvidite koliko Mađari neguju svoju kulturnu baštinu. Na svakom koraku prepliću se gotičke, renesansne, klasicističke i barokne građevine. Takođe, Budimpešta je dom najveće sinagoge u Evropi, poznatije kao Velika sinagoga. Ono što je jako bitno i što će vas naročito oduševiti – Budimpešta predstavlja jedno od ubedljivo najjeftinijih mesta za boravak i život u Evropi. Još ako na niske cene dodamo preukusne specijalitete i vino, opuštajuća termalna kupatila i izuzetno efikasan sistem prevoza – sve će vam biti jasno.

Ljubitelj ste najluđih žurki do kasnih jutarnjih časova? Ukoliko želite maksimalno da se provedete, znajte da je ovaj grad savršena destinacija za vas! Pored toga što je glavni grad Mađarske, Budimpešta je i prestonica najboljeg noćnog života u Evropi.

Zato, ako imate nedoumice, nemojte čekati više ni sekunde. Magična Mađarska i njena prestonica su vam nadohvat ruke gde vas čekaju samo najbolja iskustva!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs