Nemačka je država koja je locirana u centralnoj Evropi. Prostire se od Severnog mora i Baltika na severu sve do Alpa i Bodenskog jezera na jugu. Zauzima površinu veću od 350.000 kilometara kvadratnih i ima 83 miliona stanovnika.

Pored ovoga, još jedna stvar je sigurna. Nemačka je, svojim ogromnim značajem i ponudom, sebe učvrstila kao najpopularnija turistička destinacija u Evropi. Od jedinstvene kuluture i istorijskog uticaja, preko fantastične hrane, do unikatne arhitekture. Jednostavno, mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Nemačku.

Jedna od svetski najposećenijih evropskih metropola nalazi se upravo u Nemačkoj. Naravno, govorimo o glavnom i najvećem gradu ove države, čuvenom Berlinu.

Ovaj grad vrvi od mnogobrojnih muzeja, najšire ponude ukusnog piva i hrane, kulturnih znamenitosti i divljeg noćnog života. Berlin je grad koji se proslavio slobodom i kreativnošću ljudi s jedne, i istovremeno hladnim stavom i prema ostatku sveta, sa druge strane.

U najkraćim crtama – Berlin je mesto za svakoga ko želi samo najbolje od života.

Nemačka – Država u kojoj se nalaze jedinstveni dvorci Bavarske

nemačka

Iako je cela Nemačka ispresecana dvorcima i palatama, ako želite da doživite ovu zemlju u pravom smislu, onda je putovanje u Bavarsku prava stvar za vas. Ova nemačka pokrajina ima više stotina zapanjujućih dvoraca od čijeg  prizora jednostavno zastaje dah. I svaki od njih je poseban na svoj način i ističe bilo zbog svoje fascinantne istorije ili lepote. Ili oba istovremeno!

Dvorac koji ubedljivo predstavlja najveću atrakciju u Bavarskoj jeste Nojšvajnštajn dvorac. Upravo je ovaj dvorac bio inspiracija za mnoge Diznijeve crtane filmove. Mnogi smatraju da je ovaj zamak najlepši na celom svetu. Zatim, u dubokoj zelenoj dolini naići ćete na jedan jedini i nezamenljivi Hohenšvangau zamak. Ne možete posetiti Bavarsku, a da ne obiđete čuveni Linderhof – fantastično zdanje i kreaciju ekscentričnog kralja Ludviga Drugog. Na njegovu arhitekturu uticao je eksterijer francuskih dvoraca. Tako da ne čudi što ovu palatu mnogi nazivaju Malim Versajem.

Između ostalih, u Bavarskoj se nalaze i Nuremberg dvorac, Burghauzen dvorac i mnogi drugi. Ovo su samo neki od brojnih dvoraca i palata koji Bavarsku, ali i Nemačku u celosti, čine jedinstvenom turističkom atrakcijom.

Zato, spremite se za nezaboravno putovanje, jer vas samo najbolja iskustva čekaju u Nemačkoj.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs