Na prvi pogled, mnogima se Poljska ne čini kao država, odnosno turistička destinacija koju treba obići. I, tu prave veliku grešku, zato što ova zemlja i te kako ima mnogo toga da vam ponudi.

Ova država predstavlja savršeno mesto na koje možete otići makar i za vikend. Mesto gde možete uživati u skijanju, ali i u predivnim peščanim plažama. Postoji zaista milion razloga zašto bi svako trebalo da obiđe Poljsku. Počev od impresivnih prirodnih lepota, preko najukusnijih specijaliteta, do bogatog kulturno-istorijskog nasleđa.

Sa svojih 38. 5 miliona stanovnika, Poljska predstavlja jednu od najnaseljenijih država članica Evropske unije. Graniči se sa Baltičkim morem, Litvanijom i Rusijom (Kalinjingradskom oblašću) na severu, Slovačkom i Češkom na jugu. Ukrajina i Belorusija su njeni istočni susedi, dok je Nemačka „čeka“ na njenoj zapadnoj granici.

Bez obzira na ove geografske podatke, Poljska svojim živopsinim i slikovitim starim gradovima, srednjovekovom arhitekturom, fantastičnim plažama i maštovitim kulinarskim umećem privlači sve veći broj turista. I ova cifra, verovali ili ne, raste iz godinu u godinu.

Poljska i Krakov će vas osvojiti na prvi pogled

poljska

Iako mnogi smatraju da samo Varšavu, kao prestonicu ove države, treba posetiti u Poljskoj, to naprosto nije tačno. Varšava je, bez ikakve sumnje, lepa i privlačna evropska metropola, ali budite sigurni da će vas u svakom pogledu osvojiti i šarmirati jedan, jedinstveni Krakov.

Od fascinantnih istorijskih znamenitosti, arhitekture i prelepih parkova, preko mnogobrojnih kafića, do uzbudljivog noćnog života. Krakov ima sve za vas! Kada ste u Krakovu, morate posetiti čuveni Stari Grad. Isprepleten lavirintom kaldrmanih staza, širokih ulica sa istorijskim trgovima i trgovačkim kućama, ovo mesto i dan danas predstavlja izazov za mnoge avanturiste. Stari grad je, inače, prvo urbano mesto koje se našlo pod zaštitom UNESKO-ve Svetske kulturne baštine.

Krakov je jedini evropski grad koji može dostojno parirati Beču po pitanju vrhunske i kvalitetne kafe. Nemojmo zaboraviti da je upravo u Krakovu nastalo pecivo koje je danas jedno od najpopularnijih pekarskih zanimacija. Govorimo, o čuvenom đevreku. Stanovnici Krakova su izuzetno ekološki orijentisani (i veoma su ponosni na to), tako da se uvek možete izrelaksirati u nekom od parkova. Ovaj grad je i postojbina čuvene fabrike Oskara Šindlera, na osnovu čijeg lika i dela je snimljen popularni film „Šindlerova lista“.

Kao što vidimo, Krakov, ali i Poljska u celosti, nudi vam zagarantovano vrhunski provod i isključivo najbolja iskustva. Zato, iz ovih, ali i brojnih drugih razloga, ne smete propustiti odlazak u ovaj grad, ako se već nalazite u Poljskoj.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs