Kada se spomene putovanje Evropom, mnogi ljudi prvo pomisle na odlazak u Italiju ili Francusku. Međutim, među svim evropskim destinacijama koje vredi posetiti, nikako ne treba prevideti magični Portugal.

Portugal je jedna od najstarijih država i Evropi i svetu, i nalazi se na Pirinejskom poluostrvu u jugozapadnoj Evropi. Sa zapadne i južne strane zapljuskuju je talasi Atlantskog okeana, dok se na istoku i severu graniči sa Španijom.

Ovo je zemlja u kojoj ujutru možete surfovati na moru, dok istog popodneva možete skijati na snežnim padinama. Ovo je zemlja koja je dobitnik više hiljada međunarodnih priznanja i nagrada za najlepša vina na svetu. Istovremeno, ovo je država u kojoj ćete naići na gradove i palate stare više vekova. Ali, ujedno, u Portugalu možete probati jednu od najbolje čuvanih kulinarskih tajni.

Jednostavno – ova zemlja ima sve za vaša najbolja iskustva! Istorijske znamenitosti, velelepne gradove u kojima se prepliću tradicija i savremeno doba, svetski poznatu kuhinju, zadivljujuće prirodne pejzaže i spektakularne plaže. U Portugalu ćete moći da ostvarite sve svoje snove – dovoljno je samo da poželite to i da uradite.

Portugal – Čarobni Lisabon čeka na vaš dolazak

portugal

Ceo svet vrvi od zanimljivih i avanturističkih destinacija koje čekaju da ih otkrijete. Lisabon je, definitivno, jedna od njih. U ovom gradu vam je sve na dohvat ruke: od galerija i muzeja, do mora i šarmantnih sela. Za razliku od mnogih drugih, ova evropska metropola je izuzetno jeftina za život, odnosno cene su pristupačne za svačiji budžet.

Veseo, smiren i vedar, čarobni Lisabon je grad kao nijedan drugi. Svakog dana održavaju se razni događaji, organizuju se izložbe i priredbe, a buvljaci su krcati. Istovremeno, Lisabon je grad koji svim turistima nudi i mirno i opuštajuće okruženje u bilo kom trenutku. Šetajući predivnim pešačkim stazama, divićete se magičnim prirodnim krajolicima. Na svojoj ruti u Lisabonu ne možete, a da ne ugledate neku istorijsku četvrt, u kojoj vreme kao da je stalo. Putevi jesu kao u lavirintu, ali ne brinite – nikada se neće izgubiti! To je zato što će vam ljubazni Portugalci uvek pomoći da nađete ono što tražite.

Sa svojih 290 sunčanih dana godišnje, glavni grad Portugala nalazi se na svega 30 minuta od prelepih peščanih plaža, na kojima možete u potpunosti uživati. Lisabon jeste poznat po bogatoj istoriji, tradiciji i kulturi… Ali, najbolje od svega je što je ovaj grad rodno je mesto jedne od najukusnijih poslastica na planeti – Pasteis de Belem (krem-kolač).

Prema tome, ako želite da proputujete Evropom, nipošto nemojte zaobići Portugal. Nećete se pokajati.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs