Španija je država koja zaista ima sve što vam treba za maksimalan užitak. Prelepi pejzaži, fanstastične plaže, najpoznatija svetska kuhinja, bogato kulturno-istorijsko nasleđe… Da ne spominjemo impozantnu arhitekturu i neverovatne muzeje koji odišu viševekovnom tradicijom. Jednostavno, ovo je zemlja koja iz godine u godinu nastavlja pozitivno da iznenađuje sve turiste. Uz jedan opušten način života, jednom kada je posetite, poželećete nikada da ne napuštate Španiju.

Španija je država koja je locirana u jugozapadnoj Evropi, na Pirinejskom poluostrvu. Delovi njene teritorije se takođe nalaze u Atlantskom okeanu i Gibraltarskom moreuzu. Površina Španije iznosi skoro 506.000 kvadratnih kilometara, što je čini ubedljivo najvećom državom u južnoj Evropi. U njoj živi 47 miliona stanovnika, što je čini šestom po redu najnaseljenijom državom na Starom kontinentu.

U svakom slučaju, Španija predstavlja pravi pravcati turistički raj. Milioni posetilaca iz svih krajeva sveta obiđu Španiju gotovo svakog meseca! Razlozi za to su mnogobrojni. Ova država je možda, u turističkom pogledu, najpoznatija po plažama i toploj klimi, ali Španija vam nudi mnogo više od toga. Veličanstvene planine, preukusna hrana, očaravajuća ostrva, popularni festivali i fešte koje se svakodnevno održavaju, vino, umetnost, fudbal… Ova država je stvorena za svakoga!

Španija – Provedite nezaboravan odmor u Madridu i Barseloni

Španija Neo Travel

Međutim, kada putujete u Španiju, prvi na listi destinacija i mesta koje, nesumnjivo, morate da obiđete, treba da vam budu Madrid i Barselona. Ova dva grada praktično predstavljaju najpoznatije i najpopularnije španske „simbole“.

Glavni grad Španije naprosto obiluje sa mestima koje svako treba da poseti bar jednom u životu. Madrid je izuzetno živahan, uzbudljiv, energičan i živopisan grad koji je sunčan gotovo cele godine. Od Puerta del Sola, preko Plaza del Espanja i Malasanje, pa sve stadiona Santjaga Bernabeua. U Madridu sve pršti od energije, a da ne spominjemo fenomenalan noćni život u kojem ćete definitivno uživati.

Pored toga, u Madridu možete uživati u brojnim kulturnim aktivnostima i obilasku muzeja, galerija, pozorišta i slično. U španskoj prestonici ješćete i najbolji tapas u svom životu.

Prvo mesto na listi gradova koje obavezno treba da vidite u Španiji, zajedno sa Madridom, deli i čuvena svetska i  evropska metropolaBarselona. Budite sigurni da vas ovaj grad ni u jednom smislu i trenutku neće ostaviti ravnodušnim.

Katalonci imaju veoma bogatu i raznoliku kulturu, kao i tradiciju na koju su veoma ponosni. Ne postoji mesto na svetu koje tako dobro kombinuje zelenilo planina i egzotično priobalje kao Barselona. Ujutru možete ići na planinarenje, dok u nastavku dana možete skinuti planinarsku odeću i otići na prelepu plažu. I obrnuto. Živopisan, sa mnoštvom kafića i uvek uzbudljiv, bulevar Las Ramblas u Barseloni jeste jedna od najdužih i najpoznatijih glavnih ulica u Evropi.

Ovo je samo delić atmosfere u koji ćete se zaljubiti kada obiđete Madrid ili Barselonu. Stoga, spremite se da doživite samo najbolja iskustva u ovoj državi. Španija je spremna za vašu životnu avanturu.

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs