Turska je definitivno jedinstvena zemlja kakve nigde nema na celom svetu. Ova država zauzima Anadolijski deo sa azijske strane i deo Balkanskog poluostrva sa evopske strane. Ova dva dela razdvajaju Mramorno more, Bosforski moreuz i Dardaneli moreuz. Turska se prostire se na površini većoj od 783.000 kilometara kvadratnih. Takođe, u ovoj državi stanuje više od 82 miliona stanovnika.

Pored toga što su ove geografske i demografske činjenice same po sebi impozantne, ova zemlja istovremeno predstavlja pravi, pravcati turistički raj. Naime, ova država jedna je od najpopularnijih svetskih destinacija za odlazak na odmor. Kristalno čista voda, prelepe planine i plaže, druželjubivi ljudi, bogato kulturno i istorijsko nasleđe, ukusna hrana… Jednostavno mnogo je razloga zbog kojih bi svako trebalo da obiđe ovu neverovatnu zemlju makar jednom u životu.

Zato i ne treba da čudi da Tursku svake godine poseti više od 35 miliona turista iz svih krajeva sveta. Stoga, ako želite vrhunski provod i maksimalno opuštanje, znajte da vas čeka najbolji odmor u Turskoj.

Turska – Istanbul je grad o kome ste oduvek maštali

turska

Kada putujete u Tursku, obavezno, (ali obavezno) morate posetiti Istanbul. Ovakav grad ne viđa se ni u jednom drugom delu svetu. Naime, Istanbul ima apsolutno sve što vam treba: neverovatne znamenitosti, 2.500 godina dugu istoriju, živahan noćni život i zapanjujuće prizore. Iako nije glavni grad Turske, ova internacionalna metropola savršeno odslikava spoj tradicije i savremenog načina života.

Fascinantan je podatak da je Istanbul, kroz istoriju, bio glavni grad čak četiri imperije: Rimsko, Otomansko, Vizantijsko i Latinsko carstvo. Zastaće vam dah kada ugledate neverovatno zdanje staro 1.400 godina – prelepu Aju Sofiju. Nekada je to bila pravoslavna crkva, potom džamija, a danas je pretvorena u muzej. Jedna od svetski najpoznatijih džamija nalazi se upravo u Istanbulu – Plava džamija ili Sultan Ahmedova džamija.

Ukoliko ste šopoholik i želite sa sobom da ponesete najbolji suvenir iz Istanbula, onda je Veliki bazar pravo mesto za vas. Naravno, nigde na svetu nećete pojesti tako ukusan i sočan kebab kao u Istanbulu.

Ovo je, svakako, samo deo onoga što vam magični Istanbul i Turska nude. Budite uvereni da ćete se nakon povratka iz Turske kući vratiti sa samo najboljim iskustvima!

Turistička agencija – Neo Travel

Neo travel doo, Cvijićeva 46, ulaz iz Jaše Prodanovića 9, Beograd
+381 11 423 73 96
+381 11 423 73 93
+381 66 53 53 430
[email protected]
Pon-Pet: 09:00 – 19:00h
Sub:10:00 – 15:00h
www.neotravel.rs