Cvijićeva 46, Beograd 11060 | Pon – Pet: 09:00 – 19:00h Subota: 10:00 – 15:00h |

Atos (ili poznatiji kao Sveta Gora) predstavlja najistočniji „prst“ i poluostrvo na Halkidikiju. Pored toga, Atos je istovremeno naziv planine i jedinstveni manastirski region, ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu. Iako je Atos zvanično deo Grčke, ova oblast poseduje i svoju autonomiju. I pored kulturološko-istorijske karakterističnosti ovog poluostrva, na Atosu se nalazi popriličan broj prelepih plaža. Zato vas čekaju savremeno opremljeni i kompletno uređeni Atos apartmani u svakom trenutku.

I zaista – ne postoji mesto na ovom kugli zemaljskoj kao što je to Atos. Na ovom poluostrvu nalazi se 20 manastira koji su pod direktnom jurisdikcijom Vaseljenske patrijaršije. Od toga je 17 grčkih manastira, a preostala tri su srpski, bugarski i ruski. Ovo područje jednostavno odoleva vremenu i modernom načinu života, zbog čega predstavlja najstariju i jedinu „monašku državicu“ u Evropi. Zbog vela misterije koji ga okružuje, drevnih dokumenata i ogromnog istorijsko-arheološkog značaja, 1988. godine Atos je uvršten u svetsku listu UNESCO-ve kulturne baštine.

Međutim, ubedljivo najveća specifičnost Atosa sastoji se u tome što je ženama i deci ovde zabranjen pristup. Odnosno, dozvoljen samo muškarcima starijim od 18 godina, ali i oni moraju dobiti posebno odobrenje. Međutim, svako može videti ovo zadivljujuće poluostrvo i planinu, okruženo netaknutim zelenilom, krstareći na brodu.

Atos apartmani – Udoban smeštaj za vaš najbolji provod

atos apartmani Neo Travel

Pored religioznog turizma i navedenih restrikcija, razlog zbog čega posetioci i dalje masovno dolaze na Atos jesu fenomenalne peščano-zlatne plaže i bogatstvo pejzaža. Obala se prostire na dužini od 300 kilometara i na njoj se nalaze mnogobrojne plaže koje poseduju plavu zastavicu (simbol vrhunskog kvaliteta). Zato i ne čudi da su Atos apartmani uvek uređeni i dostupni za vašu rezervaciju.

Ako želite da se prepustite prirodnim lepotama i egzotičnom kampovanju, onda su plaže poput Zepko plaže, Diavrovoro plaže ili Marari plaže rešenje za vas. Ukoliko preferirate sunčanje i izležavanje na povoljnim ležaljkama, posetite Tratovoli plažu, Kastri ili Kuri plažu. Uvek možete uživati u sopstvenoj tišini i miru na Metaleio plažama. Tirkizna voda, mnoštvo suncobrana, tuševa, restorana, kafića i barova čeka vas Krisi Akti plaži, Stratoni plaži, Jerisosu, Nea Rodi, Megali Amosu, Pirgosu i mnogim drugim fantastičnim plažama.

Jedno je sigurno, a to je da vam je uživanje na Atosu zagarantovano. Prema tome, ako želite da posetite ovo zaista jedinstveno mesto u Grčkoj, onda su najkvalitetniji i povoljni Atos apartmani rešenje za vas. Neka vaš boravak i odmor na Atosu bude nezaboravno i najbolje iskustvo.Call Now ButtonPozovite nas!