Cvijićeva 46, Beograd 11060 | Pon – Pet: 09:00 – 19:00h Subota: 10:00 – 15:00h |

Nikiti je letovalište u Sitoniji koje sve turiste, još na početku posete ovom mestu, baca u veliku dilemu. Da li poći ka planini ili nastaviti ka obali mora? Šta god da izaberete, nećete se pokajati jer su vam najlepše uspomene i najbolji provod u Grčkoj zagarantovani! Zato vas u ovom letovalištu čekaju moderni i izuzetno prijatni za boravak Nikiti apartmani. Upravo će vam oni omogućiti da vaša avantura na Halkidikiju bude događaj za pamćenje!

Nikiti je grad koji se nalazi na severozapadu Sitonije i udaljen je oko stotinak kilometara od Soluna. U Nikitiju živi oko 3.000 stanovnika, međutim, ta taj broj dostiže cifru od 20.000 za vreme letnje sezone.

Još od pedesetih godina prošlog veka, Nikiti je predstavljao izuzetno popularnu turističku destinaciju. Sve je krenulo kada su stanovnici Soluna počeli aktivno i masovno da provode svoje letnje odmore u priobalnim selima, poput Nikitija. Ovakav sled događaja uslovio je veliki razvoj Nikitija kao letovališta. Inače, pored turizma, Nikiti je poznat i po najukusnijem medu u Evropi.

Sam Nikiti je, inače, podeljen na dva dela: prvi, izvorno selo, odnosno „stari Nikiti“ i drugi, turistički, „novi Nikiti„.

Stari Nikiti predstavlja idealno mesto za istraživače i ljubitelje istorije. Jer, u ovom delu Nikitija nalaze se znamenitosti od ogromnog kulturno-arheološkog značaja, kao na primer, čuvena crkva Agios Nikitas, izgrađena 1867. godine.

Dok je novi Nikiti „rezervisan“ za turiste željne zabave i najkvalitetnijeg provoda na obali i moru. Upravo zato su Nikiti apartmani u potpunosti opremljeni sa celokupnim nameštajem i stvarima neophodnim za vaš vrhunski užitak.

Prelepe Nikiti plaže i apartmani – Najbolje rešenje i najbolji smeštaj u Sitoniji

nikiti apartmani Neo Travel

Glavni razlog zbog čega posetioci iz svih krajeva sveta dolaze u Nikiti jesu njegove prelepe plaže. Pogled na spektakluarnu i kristalno čistu vodu, sa nijansama zelene i plave boje, ostaviće vas bez daha. Na plažama se nalazi dosta restorana, taverni i barova, a ujedno možete iznajmiti suncobran i ležaljku po najpovoljnijim cenama.

Centralna gradska plaža u Nikitiju jeste ubedljivo najpopularnija plaža u Sitoniji. Poseduje plavu zastavicu, dugačka je 2, 5 kilometara, a voda je uvek topla i u najvećem delu plitka. Što je čini savršenim odredištem za porodice sa decom. Beli pesak, bogata vegetacija, borove šume i tirkizno more praktično stvaraju pravu egzotičnu atmosferu u Nikitiju.

Takođe, ono što je Nikiti učinilo veoma popularnom destinacijom za letovanje jeste njegovo uređena i dugačka promenada, odnosno šetalište. Obala celog Nikitija dugačka je oko 25 kilometara i na njoj se nalaze neke od najlepših plaža na Halkidikiju. To su, recimo, Elia plaža, Kalogria plaža, Kastri plaža, Al Janis plaža, Lagomandra i druge.

Zapravo, njegova lokacija je idealna za letovanje. Naime, u blizini Nikitija nalazi se glavna magistrala koja se deli na dva pravca i oni vode na istočni i zapadni deo Sitonijskog poluostrva. Tako da turisti galantno i opušteno iz Nikitija mogu posetiti sve plaže u Sitoniji koje požele. Naravno, veče u Nikitiju, sa jednim od najlepših zalazaka sunca u Grčkoj, ispuniće vaše srce, telo, dušu i um.

Zato, nemojte gubiti vreme više. Nikiti apartmani spremni su za vašu letnju avanturu. Vaše je samo da rezervišete put i dođete, a u Nikitiju vas čekaju samo najbolja iskustva.Call Now ButtonPozovite nas!