Cvijićeva 46, Beograd 11060 | Pon – Pet: 09:00 – 19:00h Subota: 10:00 – 15:00h |

Očaravajući grad, odmaralište i područje Sivota nalazi se u južnom delu oblasti Thesprotia. I to na svega 12 kilometara od lučkog grada Igumenice. U osnovi, Sivota je letovalište izgrađeno na Jonskoj obali u zatvorenom zalivu, gde se nalaze ostrvca poput Agiosa Nikolausa i Mavro Orosa. Ako želite ovde da letujete, nećete se pokajati, jer je Sivota napravljena za svačiji ukus. A za vaš udoban i prijatan boravak pobrinuće se Sivota apartmani.

Sivota je, uz Pargu i Lefkadu, jedno od najpopularnijih destinacija u ovom delu Grčke. Ovo letovalište obdareno je predivnim prirodnim pejzažima i lepotom raskošnog zelenila. Dok će vrhunski uređene i čiste plaže sa kristalno bistrom vodom oduševiti čak i najzahtevnije turiste. Turistička ponuda u Sivoti je izuzetno povoljna i baš zbog toga ovo letovalište svake godine privlači više desetina hiljada posetilaca! Zato su savremeni i opremljeni svim neophodnim stvarima Sivota apartmani u svakom trenutku spremni za vaš dolazak.

Sivota je odigrala jednu od glavnih uloga i bila poprište velike morske bitke tokom Peloponeskog rata 443. godine pre nove ere. Njeno sedište danas je grad Platarija, i u Sivoti živi oko 3.000 stanovnika. Međutim, nemojte da vas ova cifra zavarava, jer je ona višestruko veća tokom letnje sezone.

Sivota apartmani – Najudobniji smeštaj na Jonskoj obali uz najpovoljnije cene

sivota apartmani Neo Travel

Sivota se, inače, smatra jednom od najegzotičnijih destinacija stvorenih za najbolji odmor u Grčkoj. Netaknute prirodne lepote će vam se urezati u pamćenje na prvi pogled. Prelepe peščane plaže sa bistrim, toplim vodama okružene su bogatom vegetacijom, čineći pravi, pravcati turistički raj.

Prema tome, u Sivoti možete uživati u svojoj oazi mira na fantastičnim plažama. To su, između ostalih, Galikos plaža, Zeri plaža, Bela Vraka plaža, Megali Amos plaža, Mikri Amos plaža i mnoge druge. Na ovim plažama možete iznajmiti suncobrane i ležaljke po relativno jeftinim cenama i uživati celog dana u pogledu na Jonsko more. Obradovaće vas i činjenica da su svi Sivota apartmani u neposrednoj blizini plaža.

U Sivoti možete posetiti i dva magična ostrva – Agios Nikolaus i Mavro Ovros koji zauzimaju veliki deo ulaska u zaliv. Štaviše, na ova ostrva možete doći i malim čamcima. Na ostrvu Mavro Ovros nalazi se čuveni svetionik visine 14 metara koji je izgrađen davne 1884. godine.

Međutim, pored jedinstvenih plaža i živopisne istorije, Sivota ima i fantastične arheološka zdanja, odnosno znamenitosti. Naime, na svega tri kilometra od Platarije sagrađena je čuvena mala crkva Agios Paraskeva. Ona se nalazi na istom mestu gde je nekada bio manastir koji je uspešno odolevao turskoj okupaciji. S druge strane, u selu Polineri možete videti impresivan istoimeni dvorac.

Sve u svemu, Sivota predstavlja idilično mesto za miran, ležeran i tih odmor. Upravo zato mnoge porodice sa decom, ali i brojni avanturisti, vole da dolaze u Sivotu. Pored zasluženog odmora, ovde vas čekaju i Sivota apartmani, sa komfornim i udobnim smeštajem, koji će vam omogućiti da maksimalno uživate na ovoj destinaciji. Posetite Sivotu i doživite samo najbolja iskustva u Grčkoj!Call Now ButtonPozovite nas!