Rusija je poznata kao najveća, površinski posmatrano, zemlja na svetu. Pored toga, ova država je jedna od najdominantnijih i najjačih planetarnih ekonomskih, vojnih i političkih sila. S druge strane, bogato kulturno-istorijsko nasleđe i velika prirodna raznolikost svrstavaju Rusiju među najpopularnije destinacije na svetu. Ako želite da iskusite pravi ruski duh i osetite kako je to živeti u Rusiji, onda će vas putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg definitivno oduševiti.

„Moskva je srce Rusije, a Sankt Peterburg glava!“ Ovako glasi čuvena ruska izreka koja je naročito bila odomaćena u vreme Petra Velikog. S obzirom na to da su ova dva grada najposećenije i najatraktivnije turističke destinacije u Ruskoj Federaciji, nije ni čudo što mnogi ljudi ne žele da se zadrže samo na Moskvi ili samo na Sankt Peterburgu. Prostirući se na velikim evropskim rekama, sa obiljem muzeja, pozorišta i kulturno istorijskih znamenitosti, Moskva i Sankt Peterburg su, samo na prvu loptu, slični gradovi.

Ali, svako ko je ikada posetio ova dva velegrada različito ih je doživeo, vrativši se kući sa samo najboljim iskustvima iz Moskve i Sankt Peterburga.

Putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg – Ruska prestonica vas neće ostaviti ravnodušnim

Iako to nećete mnogo čuti, znajte da je Moskva zaista jedna od najlepših, najintrigantnijih i naživljih evropskih prestonica. Moskva je grad u kome se spajaju tradicionalno i moderno, istorija i savremen život. Ovaj grad izgrađen je pre više od 800 godina i ima toliko toga da vam ponudi da ne biste mogli sve da posetite, čak i mesecima da boravite ovde.

Kada posetite Moskvu, prvo što treba da vidite i pred čim će vam zastati dah definitivno je Crveni trg. Okružen dinamičnom i prelepom arhitekturom, Crveni trg predstavlja srce Moskve i najposećenije mesto u Rusiji. Bićete očarani i kada budete ugledali blistave kupole na katedrali Svetog Vasilija Blaženog koje izgledaju kao plamen na ognjištu. Jedan od moskovskih simbola svakako je Lenjinov mauzolej. U njemu se nalazi stakleni sarkofag sa balzamiranim telom legendarnog ruskog revolucionara VladimiraIliča Lenjina. Njega poseti oko 2, 5 miliona turista svake godine! Jedna od najaktivnijih tvrđava današnjice svakako je čuveni Kremlj.

Nemojte nipošto otići iz Moskve, a da prethodno ne posetite jedinstveni Istorijski muzej koji je atrakcija sama za sebe. Pronađite neverovatne suvenire u najpoznatijem ruskom trgovinskom centru GUM. Ono što je Knez Mihailova ulica u Beogradu, to je Arbat u Moskvi! Dakle, jedna od najposećenijih pešačkih zona sa mnogo restorana, kafića, uličnih svirača i slično. Ukoliko ste ljubitelj umetnosti, onda je pravo mesto za vas Tretjakov galerija. Najpoznatije svetsko pozorište, u kojem se svake večeri dešavaju neverovatni umetničko-scenski spektakli koje ne smete propustiti u Moskvi, svakako je Boljšoj Teatar.

Ovo su samo neke od atrakcija koje morate da vidite kada započnete putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg.

Upoznajte Sankt Peterburg na pravi način

Kao što vidimo, već na samom startu vaše putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg biće veoma uzbudljivo. Nakon Moskve, sledeća destinacija do koje stižete brzim vozom jeste fascinantni Sankt Peterburg. Kultura, istorija, umetnost, šoping, izvrsna ruska hrana – sve što želite za savršen provod u Rusiji, Sankt Peterburg ima! Poput Moskve, čak i nedelju dana će vam biti izuzetno malo vremena da obiđete sve što vam ovaj veličanstveni ruski grad nudi.

Prvo što treba da vidite u Sankt Peterburgu jeste Crkva spasa na krvi. Ova crkva, koja je inače proglašena za jednu od najvećih planetarnih znamenitosti, predstavlja najpopularniju turističku atrakciju u ovom gradu. Nakon toga, obavezno treba posetiti najstariji i najbolji muzej na svetu, Ermitaž, koji se nalazi u domu ruskih careva – Zimskom dvorcu. Još jedno impozatno istorijsko zdanje, koga mnogi nazivaju ruskim Versajem, jeste Peterhof – kompleks mnogobrojnih vrtova i palata. Zanemećete kada ugledate arhitektonsko čudo, odnosno katedralu Svetog Izaka. To je ne samo najveća pravoslavna bazilika na svetu, već i četvrta najveća katedrala na svetu. Petropavlovska tvrđava je najviša zgrada u Sankt Peterburgu, dok se ispod nje nalaze sarkofazi ruskih kraljeva.

Za vaš kompletni kulturno-istorijski doživljaj ovog magičnog grada zadužen je Marinski teatar. S obzirom na to da je Sankt Peterburg grad u kome se nalazi mnogo vodenih kanala, preporučujemo vam da krenete u obilazak ovih kanala organizovanim turama. Na ovaj način divićete se Sankt Peterburgu iz drugog, još boljeg ugla! Kada ste u ovom gradu, ne želite da propustite kraljevsku aveniju u srcu Sankt Peterbruga, dugačku 4, 5 kilometara – Nevski Prospekt ili Bulevar Neve. Jedna od znamenitosti zbog koje milioni posetilaca svake godine  dolaze u Sankt Peterburg jeste Aurora. Ovaj čuveni brod, pretvoren u muzej, odigrao je ključnu ulogu tokom Februarske i Oktobarske revolucije u carskoj Rusiji.

Sankt Peterburg vam, naravno, nudi mnogo, mnogo više od navedenog.

Povoljan aranžman za Moskvu i Sankt Peterburg – Da, moguće je!

Mogli ste do sada i sami da zaključite da su znamenitosti Moskve i Sankt Peterburga zaista impresivne. Ali, ono što će vas verovatno još više oraspoložiti je činjenica da više ne morate da birate poseban aranžman za jedan grad, a poseban za drugi. Naprotiv!

Od sada imate i mogućnost da vaše putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg bude istovremeno, odnosno o istom trošku! Na ovaj način povoljan aranžman za Moskvu i Sankt Peterburg, kao i dugoočekivano putovanje kroz dva najpoznatija ruska grada, postaće vaša stvarnost. Ako ste odlučili da započnete put u Moskvu i Sankt Peterburg, najbolje vreme za posetu ova dva grada je od polovine juna, pa sve do kraja septembra. Tada je vreme idealno za obilazak svih turističkih lokacija. Prema tome, više ne morate da se pitate „kada ići u Moskvu i Sankt Peterburg“ ili „šta posetiti u Moskvi i Sankt Peterburgu„.

putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg Neo Travel 4

Ako želite najpristupačniji Moskva i Sankt Peterburg aranžman, po najpovoljnijim cenama, onda treba da izaberete turističku agenciju Neo Travel. Uz našu pomoć, dugogodišnje iskustvo, savete i najbolju turističku ponudu, vaše putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg biće avantura za pamćenje!

Naša agencija Neo Travel nalazi se u ulici Cvijićeva 46 u Beogradu. Posetite nas ili nas kontaktirajte odmah, a mi ćemo vam u najkraćem roku izaći u susret. Doživite Rusiju kao nikada do sada!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •