Iako nam je avgust na izmaku, to ne znači da se i letnja sezona završila. Naprotiv. Septembar je idealan mesec za porodična putovanja, odnosno za letovanje sa decom. S jedne strane, temperature postaju mnogo umerenije i prijatnije. S druge strane, letovališta i plaže nisu u velikoj meri krcate turistima. Međutim, neretko se dešava da se roditelji, vođeni željom da svojim mališanima i sebi omoguće idealan odmor, nađu u dilemi – Turska ili Egipat sa decom? Odnosno, da li je bolje porodično letovati sa decom u Turskoj ili u Egiptu?

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavno dati, a razloga za to je mnogo. Letovanje bilo u Turskoj ili Egiptu sa decom definitivno ima svojih prednosti. Naravno, roditeljska briga i pažnja sasvim je razumljiva. „Koja varijanta sigurnija za decu?“ „Na koje plaže treba otići sa decom?“ „U kom hotelu ili apartmanu treba odsesti?“ „Postoji li neka finansijska povoljnost ako na letovanje ide više dece?“ „Kakva je hrana?“

Sve su ovo samo neka od pitanja koja „muče“ roditelje pri izboru za odlazak u Tursku ili Egipat na letovanje sa decom. Međutim, više ne treba da brinete. I Turska i Egipat vam pružaju neograničeno mnogo mogućnosti da u potpunosti uživate na letovanju sa svojim mališanima.

Turska ili Egipat sa decom? Vaši mališani će biti oduševljeni Turskom

Dakle, kada se nađete pred nedoumicom šta je bolje – Turska ili Egipat sa decom – znajte da nikako nećete pogrešiti ako izaberete Tursku. Sa svojom suptropskom klimom, prelepim plažama, toplim i čistim morem, živopisnim mestima, family-friendly (porodičnim) hotelima i bogatim sadržajima za decu, praktično ne postoji šansa da se vi i vaša deca ne provedete vrhunski.

Pre svega, do Turske se avionom relativno kratko putuje (otprilike oko sat i po vremena, do dva), što je savršeno rešenje čak i za najnemirniju decu. Kada stignete u Tursku, i sam prevoz do vaše destinacije takođe je relativno kratak. Upravo zato su neke od najpopularnijih destinacija za porodična letovanja u Turskoj Antalija, Alanja, Kemer, Belek, Side i Lara.

Na primer, Kemer ili Fetije imaju dosta prirodnog hlada, tako da vrućine praktično nećete osetiti. Naravno, nećete pogrešiti ako izaberete fantastični Bodrum ili Marmaris ili, pak, Kušadasi i Ičmeler i mnoga druga letovališta. Jednostavno – koje god letovalište da izaberete, budite uvereni da ćete se, kao porodica, vrhunski provesti.

Hoteli i porodične plaže u Turskoj

Kao što smo rekli, veliki broj hotela i apartmana u Turskoj praktično je stvoren za decu. Oni vam nude pregršt mini klubova za decu, dečijih pozorišnih predstava i igraonica, bazena sa toboganima, gde će vaša deca, naprosto, uživati. Takođe, postoji širok asortiman all inclusive koncepata i povoljnosti za gratis smeštaj ako putujete sa dvoje dece. I naravno, hrana im je izuzetno ukusna. Odnosno, njihova mediteranska kuhinja slična je našoj, tako da ćete uživati u svakom zalogaju.

Turska vam nudi mnogo plaža sa kojih vaša deca neće poželeti da odu. Na prvom mestu je svakako Plava laguna – Oludeniz. Izuzetno je velika, talasa skoro i da nema, i ima brojne pedaline i kajake. Tu su, naravno, i brojne druge plaže poput sledećih: Kaputas, Beldibi, Patara, Cirali, Iztuzu, Kabak, Bitez i mnoge druge.

Egipat je savršena destinacija za porodično letovanje

Vidimo da Turska, odnosno letovanje u Turskoj ima sve ono što je vašim mališanima potrebno za vrhunsku zabavu tokom leta. Ali, ako se i dalje premišljate šta je bolja opcija – Turska ili Egipat sa decom, znajte da je i Egipat apsolutno savršena destinacija za porodično i bilo koje drugo letovanje. Iako mnogi misle da Egipat ne predstavlja sigurnu lokaciju, odnosno zemlju u kojoj treba boraviti, znajte da su ovo samo predrasude. Svake godine više hiljada porodica širom sveta sa decom poseti ovu egzotičnu zemlju u Africi i vrati se kući sa samo najboljim iskustvima.

Pre svega, samo putovanje u Egipat, kao i boravak u ovoj državi relativno je jeftin. Odnosno cena letovanja u Egiptu sa decom je izuzetno povoljna. Kada avionom sletite na aerodrom, transfer do hotela ili apartmana koji ste izabrali veoma je brz. Kada se smestite, uvek imajte u vidu da vam Egipat pruža toliko mnogo mogućnosti za maksimalan užitak vaše dece, koja će im držati pažnju svakog sekunda letovanja. Zato je najbolje kombinovati sve te stvari, kako deci nikada ne bi bilo dosadno.

Zabava za decu od jutra do mraka – Vaši najmlađi će se zaljubiti u Egipat

Kojeg god uzrasta vaša deca bila, budite sigurni da ona, kao ni vi, neće ostati ravnodušna pred drevnim građevinama koje su stare više hiljada godina. I dok vi razgledate ova jedinstvena zdanja diveći im se, deca mogu pronaći svoju zabavu i vidu žmurki i trčkaranja oko stubova. Naravno, obilazak piramida ili razgledanje mumija ili Tutankamonove grobnice, naročito će biti interesantne deci školskog uzrasta zbog časova istorije. Nemojmo smetnuti sa uma posebnu radost koju će deci pružiti jahanje kamila kod piramida u Gizi.

Turska ili Egipat sa decom Neo Travel 3

Većina hotela je, poput onih u Turskoj, praktično porodično orijentisana. Naš savet jeste da idete u hotel sa četiri ili pet zvezdica. Oni su čisti i uredni, a posteljina, peškiri i druga higijenska sredstva menjaju se na dnevnom nivou. Takođe, ovi hoteli imaju tačno ono što je vašoj deci potrebno – dosta igraonica, bazena sa toboganima, animatora, ali i akva parkova. Dakle, zabava od jutra do mraka. Egipatska kuhinja je veoma raznovrsna i bogata, tako da možete da birate hranu po svom ukusu. Štaviše, hranu možete kupiti po izuzetno niskim cenama u lokalnim prodavnicama.

Crveno more je, narodski rečeno, kao poručeno za vas i vašu decu. Izuzetno je toplo (oko 26 stepeni tokom cele godine) tako da vaši najmlađi neće hteti da izađu iz vode. Egipat ima fenomenalnih plaža u Hurgadi i Šarm el-Šeiku poput El Fanar plaže, Ras Um Sid plaže, Makadi plaže, Old Vik plaže, Soma plaže i brojnih drugih. Ukoliko se kojim slučajem dvoumite između Hurgade i Šarm el Šeika, preporučujemo vam Hurgadu. To je zbog toga što ovo letovalište u Egiptu ima izuzetno mnogo peščanih plaža, a u vodu se ulazi postepeno.

Gde je bolje letovati – Turska ili Egipat sa decom? Izbor je samo na vama

Verovali ili ne, sve što smo do sada naveli samo je delić, nazovimo „letnje atmosfere“ za porodična putovanja u Tursku ili Egipat. Postoji još, zaista, mnogo drugih stvari ili aktivnosti zbog kojih će vaša deca, odnosno svi porodično, imati nezaboravno letovanje u Turskoj ili Egiptu. Dakle, da sumiramo. Da li je bolja Turska ili Egipat sa decom? Tačnije, gde je bolje porodično letovati – u Tursku ili Egipat?

Odgovor je – obe destinacije su odlične i nećete se pokajati u koju god zemlju da otputujete! Što znači da konačan izbor isključivo zavisi od vaših želja, ukusa, potreba i budžeta. Kako biste bili sigurni da ste odabrali najbolju destinaciju za vas i vašu porodicu, najbolje bi bilo da angažujete profesionalizovanu i sigurnu turističku agenciju. Jedna od njih je svakako turistička agencija Neo Travel. Naša agencija će vam maksimalno pomoći da otklonite sve nedoumice u vezi sa vašim izborom oko letovanja u Turskoj ili Egiptu. Koju god destinaciju da izaberete, agencija Neo Travel će vam obezbediti, po najpovoljnijim cenama, da vaše letovanje u Turskoj ili Egiptu sa decom bude avantura koju ćete uvek pamtiti!

Turska ili Egipat sa decom Neo Travel 4

Naša agencija nudi vam jedinstvene i kompletne aranžmane za letovanje. Dok istovremeno izlazimo u susret i prilagođavamo se svakom vašem zahtevu. Budite slobodni da posetite naš sajt ili nas kontaktirajte i saznajte sve informacije koje želite. Nalazimo u ulici Cvijićeva 46 u Beogradu i kod nas ste uvek dobrodošli. Uz Neo Travel, vaše porodično letovanje u Turskoj ili Egiptu biće događaj koji ćete svima prepričavati.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •